Igevers

“Dicsérjétek az URat! Adjatok hálát az ÚRnak, mert jó, mert örökké tart szeretete!”

Zsoltárok 106:1

Tipp

Írd fel, miért vagy hálás! Vezethetsz akár naponként hálanaplót. Segít abban, hogy felismerd, mennyi olyan dolog történik a mindennapokban amiért hálás lehetsz és dicsérheted érte Istent! Szoktad összehasonlítani magad másokkal? Ha igen olyanokkal akiknek jobban megy a sorsa, vagy azokkal inkább akik hasonló cipőben járnak mint te? Én azt ajánlom neked, mindenféle hasonlítgatást hagyd abba és légy hálás azért amilyen te vagy és azokért az ajándékokért amiket te kaptál személyesen!

Ima

Istenem olyan sokszor az összehasonlítgatás csapdájába esek és nem veszem számba azokat az áldásokat amelyekkel elárasztasz engem, pedig annyi mindenért hálás lehetek Neked! Kérlek segíts nekem abban, hogy naponként emlékezzek arra, mennyire szeretsz engem és törődsz velem! Magamtól képtelen vagyok jól nevelni a gyerkeimet, segíts nekem abban, hogy a példamutató legyen az életem a szemükben. Jézus nevében. Ámen.

Alkalmazás

Sokszor az jár a fejemben, hogy más anyának sokkal jobban megy az anyaság megélése, sőt néha irigykedek is rájuk. Veled megtörtént már ez? A másik gyereke olyan kis illedelmes és engedelmes, az enyém meg akaratos és folyton dacol, ha nem az van amit ő akar. Alig alszol éjszaka, mert a babád átordítja az éjszakát? A másik gyereke mindent megeszik és még repetázni is akara, a tied pedig alig eszik két falatot, bármit teszel elé? Sokszor arra gondolsz, miért könnyebb a többi anyukának, te miért nem kaptál olyan problémamentes gyermekeket mint ők? Emlékezz arra, mindenkinek van harca, van aki felvállalja, van aki titkolja… De egy biztos, nem vagy egyedül! Istennek bármikor elmondhatod a szomorúságod, feltárhatod a harcaid és bízz abban, hogy Vele lesz megoldás minden élethelyzetedre!