Elcserélni valami jobbra

„Ő pedig ezt mondta nekik: Amikor imádkoztok, ezt mondjátok: Atyánk, szenteltessék meg a te neved. Jöjjön el a te országod.”

Lukács 11:2

Amikor a gyermekeink még kisbabák voltak, és látszólag minden ok nélkül sírtak, a férjem gyakran felkapta őket ezzel a felkiáltással: „Gyere, járjuk be a királyságot!” A „királyságunk” három szobából, egy nagy kertből és egy elcsavargó macskából állt. Kastély ugyan nem járt hozzá, de néha úgy éreztem, hogy annyi szennyesünk van, hogy kitelne belőle egy várárok, és néha valóban úgy éreztem magam, mint egy vártoronyba zárt cselédlány.

Néha annyira csak a saját kis királyságunkkal foglalkozunk, hogy nem látjuk a fától az erdőt. Amikor Jézus imádkozni tanított, ezért mutatott rá, hogy fordítsuk felfelé a tekintetünket.

Figyelj erre a két fontos dologra imádság közben:

1. Ismerd el Isten nagyságát! A „szenteltessék” szót nem használjuk túl gyakran. A jelentése: szentnek lenni. Azt is mondhatod helyette: „Uram, szent vagy!”

2. Szállj le a trónról! Jézus arra bátorított, hogy Isten országát keressük először. Biztosan sokszor hallottuk már ezt az Igét, de mennyire sikerül a gyakorlatban is alkalmaznunk, amikor a családunkért imádkozunk? Lehet, hogy idegenül hat Isten országáért imádkozni, de gondolj rá úgy, mint egy előnyös cserére: a saját királyságod a telketek határában véget ér; Istené örök és végtelen.

Feladat: Járd be a királyságot! Sétáld körbe a házadat. Köszönd meg Istennek mindazt, amit rád bízott, és kérd meg, hogy mutassa meg a helyes fontossági sorrendet. Valahogy így: „Köszönöm neked Uram ezt a házat. Segíts, hogy felhasználjam a Te országodért végzett munkában. Köszönöm Uram a gyermekeimet. Segíts, hogy a Te utaidra tanítsam őket. Köszönöm az ételt, amit a boltban vehettem. Áldd meg a számunkra.”

Imádság: Uram, szent vagy. Jöjjön el a Te országod!

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter