Igevers

Áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az Úr, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az Úr, és adjon neked békességet!

4Mózes 6:24-26

Tipp
Mondd el az ároni áldást minden nap a gyermekeidre vonatkozóan: felkelésnél, lefekvésnél, vagy oviba, iskolába indulásnál! Tedd a kezed a fejükre, vagy vállukra és áldd meg őket! Tekints úgy erre a lehetőségre, mint kiváltságra, hogy Isten Igéje befedezi őket és védelmet nyújt számukra.

Ima
Uram, megáldom most a gyermekeimet, azzal az áldással amelyet meghagytál nekünk Igédben. Kérem a Te védelmemet a családomra nézve, hiszem, hogy ahol Te jelen vagy bármi történhet is, nem esik ki semmi a fennhatóságod alól. Atyám, nem is kívánhatnék többet a Te áldásodnál, kérem a Te mindent felülmúló békességedet, amelyet ember nem képes a maga számára megteremteni, kérem a Te kegyelmedet, amely hosszútűrő és szeretetedet, amely felemel bármilyen mélyen is vagyok.
Jézus nevében. Ámen.

Alkalmazás
„Hogyan lehet megáldani valakit?” – több féle módja lehet ennek, de a legegyszerűbb ha a fejére, vagy a vállára teszed a kezed és azt mondod: „Az Úr áldjon meg!”, vagy elmondod az ároni áldást, vagy csak egyszerűen azt, hogy „az Úr Jézus kísérjen ma az útadon!”. Az áldásmondás egyenlő azzal, hogy szeretnénk Isten legyen a gyermekeinkkel és vigyázzon rájuk! Sokszor kellene ezt tegyük, hiszen Isten örül neki, ha keressük az Ő közelségét és kérjük az Ő segítségét! Az áldásmondás, egy hatalmas eszköz lehet a kezünkben gyermekeink védelmében a világgal szemben, éljünk hát ezzel a lehetőséggel!