Jövendőmondás

„Ne imádd és ne tiszteld azokat, mert én, az ÚR, a te Istened, féltőn szerető Isten vagyok! Megbüntetem az atyák bűnéért a fiakat is harmad- és negyedízig, ha gyűlölnek engem. De irgalmasan bánok ezerízig azokkal, akik szeretnek engem, és megtartják parancsolataimat.”

2Mózes 20:5-6

Azt vettem észre, hogy az anyaság akkor a legnehezebb, amikor túl közelről szemlélem. Amikor túlságosan csak a napi teendőimmel vagyok lefoglalva, könnyen túlterheltnek, ingerültnek és kimerültnek érzem magam. De amikor panorámaképként tekintek az anyaságra, és ráveszem magam, hogy az egészet egybefüggően, egy nagy képnek lássam, sokkal könnyebben boldogulok.

Isten egy IGAZÁN nagy képet tár elénk a 2 Mózesben arról, hogyan akarja megáldani a családunkat. Ez egy elég egyszerű egyenlet. Az a szülő, aki nem féli és szereti Istent, arra számíthat, hogy Isten továbbgörgeti a bűneit a gyermekeire, az unokáira és a dédunokáira. Ez a rossz hír. A jó hír az, hogy az áldása sokkal nagyobb a büntetésnél. Az a szülő, aki szereti Istent, és megtartja a parancsolatait, arra számíthat, hogy Isten megáldja a gyermekeit, az unokáit, a dédunokáit még további 1000 generáción keresztül!

Nincs szükségünk üveggömbre, hogy lássuk, hogyan hat az Istenhez való hűségünk másokra. Isten megígérte, hogy ha hűségesen (nem, ha tökéletesen!) szeretjük Őt és megtartjuk a parancsolatait, megáldja a gyermekeinket, az ő gyermekeiket, és az övéket… Micsoda motiváció!

Térjünk vissza egy kicsit a tegnapi bárányos hasonlathoz. Íme, még egy tény a juhokról:
A nyájban a rokoni kapcsolatban álló juhok közt, szorosabb az összetartás. A nagy nyájon belül az azonos családból származó bárányok kisebb alcsoportokat alkotnak, és az egy anyabáránytól származó utódok gyakran együtt mozognak a nyájon belül.

Természetesen eljön majd a pillanat, amikor a gyermekeidnek maguknak kell meghatározniuk a hitüket. Nem örökítheted tovább a hited a DNS-eddel, de Isten kész és képes a hited örökségét továbbvinni a következő generációkra. Te és a gyermekeid, és a gyermekeid gyermekei együtt alkothattok egy Istenhez hűséges szövetséget a nagyobb közösségben (nyájban).

Próbálj meg ne a kis dolgokra figyelni ma. Helyette törekedj arra, hogy szeresd Istent, és megtartsd a parancsait, mint édesanya. Megígérte, hogy cserébe megáldja a nyájadat ezer generáción keresztül.

Feladat: Idézd fel az emlékeket. Vedd elő a családi fotóalbumot. Keresd meg a szüleid és a nagyszüleid képét is. Hűségesek voltak Istenhez? Viseled ennek az eredményét a saját életeden? Nem voltak hűségesek Istenhez? Ez hogyan hatott rád és a gyermekeidre?

Imádság: Szeretlek, Uram. Segíts megtartanom ma a parancsaidat. Köszönöm, hogy megáldasz engem, a gyermekeimet és a gyermekeim gyermekeit.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter