Igevers

Ne feledd: Én parancsoltam meg neked, hogy légy erős és bátor! Istened, az Örökkévaló van veled, akárhová mész! Hát ne félj semmitől, és ne engedd, hogy bármi elbátortalanítson!

Józsué 1:9

Tipp

Írd le a naplódba, vagy egy lapra mitől félsz! Majd kérdezd meg a gyermekeidet is, hogy ők mitől félnek és azt is jegyezd le – egészen aprólékosan, ahogy csak tudod. Aztán fogd ezt az igeverset és írd fel valahova jól látható helyre. Imában hozd az Úr elé ezt a két listát és köszönd meg Neki, hogy Ő veled van és mindent meg tud oldani, azt is, amire te nem vagy képes.

Ima

Atyám hálás vagyok Neked az Igédben lévő bátorításért, hogy Te mellettem vagy, minden élethelyzetben és minden félelmemnél nagyobb vagy. Köszönöm, hogy a gyermekeim is bízhatnak Benned és kérlek segíts nekem, hogy tudjam őket helyesen bátorítani és erősödjön meg az ő szívük. Köszönöm, hogy le tehetem a gyermekeimet is a Te kezedbe és bízhatok Benned, minden nyugtalanságom ellenére is. Jézus nevében. Ámen.

Alkalmazás

Mit szoktál csinálni amikor félsz? Befeszül a tested, elkezd jobban verni a szíved és leblokkolsz? Az ima eszedbe szokott jutni mint első lehetőség a félelem legyőzésére? Nekem sokszor nem, pedig hiszem, hogy ez lenne a megoldás mindenre. A baj az, hogy ha nem mutatok példát a gyermekeim számára, ők is úgy fognak reagálni a stresszes helyzetekre ahogy én, és ennek nem lesz jó vége. Szeretném, ha ez a bátorító igevers átjárná egész lényemet és a megfelelő időben mindig eszembe is jutna. Ezt kívánom neked is kedves olvasóm! Isten mindig átlátja a helyzetünket, akkor is, ha mi nem tudjuk jól irányítani az életünket.