LGG Hungary

Pár évvel ezelőtt, egy véletlennek mondható – de én isteni gondviselésnek tartom – felhívást láttam meg egy facebook megosztásban: nőket hívtak online biblitanulmányozásra. Rögtön felkeltette a figyelmemet és jelentkeztem, de az a tanulmány már elindult és én lemaradtam. Viszont a következőben már én is részt vettem és azóta is a Szeresd Nagyon Istent csapat tagja vagyok, immár szolgálóként.

Hogyan jött létre ez a szolgálat?

Pár évvel ezelőtt négy barátnő elhatározta, hogy minden nap megosztják egymással, hogyan beszélt hozzájuk az Úr – ugyanazt az igerészt tanulmányozva a Bibliából.
Az Amerikából indult Szeresd Nagyon Istent (SZNI) online női bibliatanulmányozó szolgálat 2013 januárja óta a magyar nők számára is elérhető. A tanulmányi naplókat – amelyeket le lehet tölteni a honlapjukról (https://lovegodgreatly.com/hungarian/) – már különböző nyelvre fordítják szerte a világon. Minden tanulmány megkezdése után egy applikáció segítségével mobiltelefonon is követhetjük a rövid napi áhítatokat és heti több blogbejegyzés is megjelenik a tanulmány témájával kapcsolatban, melyek segítenek nekünk, hogy még jobban megismerjük Isten igazságait és elmélyedjünk benne.

A Szeresd Nagyon Istent szolgálat azért jött létre, hogy ösztönözze, bátorítsa és segítse a nőket az egész világon, hogy Isten Igéjét tegyék első helyre az életükben és hatékonyan tudják bemutatni Krisztust a környezetüknek.

Egyre többen csatlakoznak a tanulmányokhoz, mert mindenki számára elérhető ingyenes anyagok állnak rendelkezésünkre és bár maga a tanulmányozás az online térben történik, mégis kialakul a személyes törődés és igazi közösségben van részünk.

Mi is az az IMÁK módszer?

Minden tanulmányban letölthető egy napló amiben jegyzetelhetsz a versekről, amiket olvasunk. A napló azzal a céllal készült, hogy könnyebben tudd Isten Igéjét tanulmányozni és tanulj meg mélyebbre ásni és elmélkedni azon, amit Isten mondani akar neked aznap.
A Szeresd Nagyon Istent tanulmányozó csoportban az IMÁK módszert használjuk ehhez. Teljesen más dolog csupán csak elolvasni egy igeverset, mint kapcsolatba kerülni vele azáltal, hogy megtanulsz lelassulni és tényleg elolvasni, mert így hirtelen elkezdenek a szavak élettel megtelni és kiemelkedni a környezetből. Ha az IMÁK módszerrel kutatod az igeverseket, akkor képes leszel mélyebbre ásni az igében és többet “látni”, mint ha simán csak elolvasnád a verseket és aztán mennél utadra.

Boldog és áldott, aki nem jár az istentelenek útjain, nem áll rá a bűnösök ösvényeire, és nem ül együtt a gúnyolódókkal, hanem abban leli örömét, ha az Örökkévaló tanítja, és éjjel-nappal azon gondolkodik. Olyan életerős lesz, mint a folyópartra ültetett gyümölcsfa: idejében hoz gyümölcsöt, s levelei örökké zöldellenek. Bizony, felvirágzik keze alatt minden, amibe kezd!

Zsoltárok 1:1-3

Bátorítalak arra, hogy próbáld ki az IMÁK módszert akár a napi csendességedben és látni fogod te magad is, hogy mennyivel többet kapsz így az Igéből. El fogsz rajta ámulni. Mindamellett az IMÁK módszer is csak egy módszer – ahhoz hogy ez áldás legyen számodra, nagyon fontos, hogy aktívan időt szánj az Igére minden nap.

A következő két fotón egy példát láthattok az IMÁK alkalmazására.

Mivel naponta csak néhány verset „vesézünk ki” különböző csoportjainkban, elfoglalt diákok, édesanyák, munkahelyen fáradozó hölgyek, de akár nagymamák is szívesen csatlakoznak és követik a tanulmányt. A blogbejegyzések fordításai és napi igei magyarázat segít a tanulmányozott versek megértésében, és a csoportokban lehetőség van az átbeszélésükre. Így növekedhetünk hitünkben, bibliaismeretünkben és tanulhatunk egymástól.

Személyesen nagyon sokat köszönhetek ennek a lehetőségnek és igyekszem minden tanulmányon részt venni, mert igazi áldást tartogat számomra, ezt számtalanszor megtapasztaltam. Bátorítást, imatámogatást és vezetést kapok a nőtestvéreim által a tanulmányok alatt, ami így kisgyermekes édesanyaként igazán kincset ér. Az Úrral való kapcsolatom pedig egyre csak erősödik, amikor odaszánom az időmet a bibliatanulmányozásra, mert…

A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy tökéletes legyen az Isten embere, minden jó cselekedetre felkészített.

2 Timótaus 3:16-17

Bátorítani szeretnélek, hogy ha van lehetőséged próbáld ki – akár a személyes bibliatanulmányozást választod, akár csatlakozol egy csoporthoz hiszem, hogy Isten gazdagon meg fog téged áldani, mert a Vele töltött idő a legjobb befektetés.

Isten áldjon!

Csilla

SZNI honlap
SZNI facebook