Igevers

Megteremtette hát Isten az embert, aki hasonlít hozzá. Úgy teremtette, hogy olyan legyen, mint ő. Férfinak és nőnek teremtette őket.

1Mózes 1:27

Tipp

Sokszor nem emlékezünk arra, hogy mi Isten képmására lettünk teremtve, ezért jó ha emlékeztetjük magunkat erre! Írd ki egy cetlire és ragaszd arra a tükörre, amibe reggelente bele nézel. Rá ragaszthatod arra a fotóra, amelyken a gyermekeid szerepelnek: Isten képmásai vagytok! Emlékeztesd rá magad naponként és meglásd, másként fogsz hozzáállni a gyermekeidhez!

Ima

Mennyei Atyám, sokszor nehezemre esik elfogadni magam és nem látom azokat az értékeket, amelyeket Te elrejtettél bennem. Sőt sokszor a gyermekeimre se úgy nézek, mint akik a Te képmásaid. Segíts nekem ebben változni, add Uram, hogy úgy tekintsek magamra és a családtagjaimra, mint a Te csodálatos alkotásaidra és legyek türelmesebb magammal és a gyerekeimmel szemben is, mert még egy olyan folyamatban vagyunk, amelyikben formálsz bennünket. Jézus nevében. Ámen.

Alkalmazás

Isten a saját képmására teremtette a gyermeked, akkor is, ha ezt néha nehezebben ismered fel! Hogy lehet egy hisztiző, követelőző, akaratos gyermek Isten képmása? Az Úr nem véletlenül küldte hozzátok pont azt a gyermeket akit most épp nem azt csinálja amit mondasz neki. Rajta keresztül téged is formál az Úr és azt szeretné, hogy minnél jobban kimunkálja benned azokat a krisztusi tulajdonságokat amelyek ott kell legyen minden hívő édesanyában. Adj hálát ezért a kihívásért, hisz minden gyermek egy személyes ajándék számodra! Tudatosítsd magadban – ha kell naponként – hogy Isten csodálatos alkotásai vagytok és saját képmására teremtett titeket!