Élezd meg a nyilaid

„Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.
Mint a hős kezében a nyilak, olyanok a serdülő ifjak.
Boldog az az ember, aki ilyenekkel tölti meg a tegzét: nem szégyenül meg, ha ellenségeivel van szóváltása a kapuban.”

Zsoltárok 127:3-5

A 127. zsoltár ezen része olyan, mint egy mély, mély kút. Édesanyaként bölcsen tesszük, ha gyakran merítünk a benne lévő igazságból. A kulcsüzenete az, hogy a gyermek áldás. De erről majd holnap beszélünk. Ma nézzük meg a nyíl hasonlatot és hogy ez hogyan kapcsolódik a családunkhoz, mint missziós területhez.

Ez a rész a gyermekeket a nyilakhoz hasonlítja. De nem olyan nyilakhoz, melyek egy használaton kívüli tegezhez tartoznak, vagy fényesre tisztítva a falat díszítik. Nem. Az Ige azt mondja, a gyermekeink olyanok, mint nyilak a harcos kezében. Magunkkal kell vinnünk őket az ellenséggel vívott harcba.

Jim Elliotot idézve: „A gyermekek nyilak a tegezben, akik misszióra lettek tervezve, hogy a Ördögre lőjenek velük.”

A Krisztust követő gyermekek nevelésének nem az a célja, hogy mint egy szép műalkotást, szépen sorba rendezd és kiállíthasd őket a polcodon. Az a célja, hogy olyan gyermekeket nevelj, akik Krisztusnak megnyerve másokat veszélyesek az ellenség számára.

A megélezésükhöz, megedzésükhöz pedig szükséges megismerned, hogy Isten egyenként milyen adottságokkal vértezte fel és ajándékozta meg őket, hogy Istennel együtt eszerint nevelhesd őket az Ő szolgálatára. A munkád sokkal fontosabb annál, minthogy megtanítod őket a bilit használni, szépen állnak sorba és jó jegyek visznek haza. Arra a sokkal nagyobb feladatra hívattál el, hogy felkészítsd a gyermekeidet, hogy Isten használhassa őket az érte végzett munkában.

Feladat: Kezdj el azért imádkozni, hogy Isten megmutassa neked, hogy milyen ajándékokat, tálentumokat adott a gyermekeidnek, hogy milyen módon szeretné őket a szolgálatban használni, és hogyan tudod ezen az úton vezetni őket.

Imádság: Uram, köszönöm, hogy azt a feladatot adtad nekem, hogy úgy neveljem a gyermekeimet, hogy az eszközeid lehessenek. Kérlek, mutasd meg nekem azokat az egyedi és egyéni adottságaikat, amelyek adtál nekik, hogy szolgálhassanak Téged vele. Segíts, hogy irántad való szeretetre és az országodért végzett munkára bátorítsam őket.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter