A megbocsátás továbbadása

„…mert mi is megbocsátunk minden ellenünk vétkezőnek.”

Lukács 11:4

A gyerekek hibáznak. Néha könnyű ezek felett elnézni. Máskor, amikor fáradtak, kimerültek vagyunk, minden engedetlenség, harag vagy elveszített értéktárgyunk (pl. az eltört váza) elevenünkbe hat.
Isten a legmesszemenőbb módon mutatja meg nekünk, mit jelent megbocsátani. Nem vágja a fejünkhöz: „Mindig ezt csinálod!” vagy „Milliószor elmondtam, hogy ezt ne csináld!”. A bűneinket messzire hajítja az egyik irányba, míg Ő elsétál a másikba. Akkor szeretjük a gyermekeinket a legjobban, ha ugyanezt a meg nem érdemelt, mindenre kiterjedő kegyelmet tanúsítjuk irántuk.

Feladat: Változtass a szókincseden! A családban is gyakran használjuk a bocsánat szót, sokszor valódi tartalom nélkül. Helyette tanítsuk meg a gyerekeknek a „Kérlek, bocsáss meg nekem!” kifejezést használni, és mi is ezt használjuk, ha nekünk kell bocsánatot kérnünk. A lényeg, hogy olyan szavakat használjuk, amely kifejezi a sajnálatunkat és megbocsátásra ösztönöz.

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy teljes megbocsátást adsz nekem, és ezt ingyen adod. Mutasd meg nekünk kérlek, hogyan legyünk olyan család, amely nagyra becsüli a megbocsátást és jól használja, ha másoknak kell felajánlanunk.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter