Bocsásd meg az anya-bűneinket

„És bocsásd meg a mi bűneinket…”

Lukács 11:4

Anyaként sokszor van bűntudatunk már a pillanattól, hogy megszületik a gyermekünk („Ezt vagy azt jól csináltam a szülés során?”) Vannak, amiken könnyen túltesszük magunkat. Van, amikor azonban olyan dolog miatt van bűntudatunk, amit nyugodtan bűnnek nevezhetünk: az, amilyen mérgesek tudunk lenni a gyerekeinkre, amikor hazudunk nekik… Isten Igéje szerint ezek bűnök, amelyek elválasztanak minket a gyermekeinktől, és végső soron Istentől is.

Jézus tudta, hogy vétkezünk. Amikor imádkozni tanított, megadta a legjobb megoldást a bűntudatunk enyhítésére: kérjünk megbocsátást.

Feladat: Írj egy listát a bűneidről, melyeket anyaként elkövettél. Időzz felette, és kérd meg Istent, hogy mutasson még rá további bűnökre is. A cél nem a bűntudat növelése, vagy a létező összes bűnöd összeírása. A cél az, hogy Isten megmutathassa neked, hogy anyaként is vétkezel, és hogy megláthass egy mintázatot ezekben, hogy mik a „tipikus bűneid”.
Imádkozz a listád fölött, és kérd az Urat, hogy bocsásson meg. Majd dobd ki a listádat. Isten eltörölte, megbocsátotta. Tedd ezt a mindennapi szokásoddá, és kérd Istent naponként, hogy bocsásson meg neked.

Imádság: Drága Jézus, bűnös vagyok, és nem tudom megállni, hogy ne vétkezzem. Köszönöm, hogy kegyelmed nem fogy el. Kérlek, bocsásd meg a bűnöket, amiket ma elkövettem, és adj bölcsességet, hogy elengedjem azokat az irreális elvárásokat, amelyet anyaként támasztok magamnak.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter