Mérgező anyukák

„Zúgolódás és vonakodás nélkül tegyetek mindent.”

Filippi 2:14

Édesanyaként változnak a barátságaink. Azok felé az édesanyák felé húzunk, akik ugyanolyan élethelyzetben vannak, mint mi, és akiknek a gyermekeivel jól kijönnek a mieink. De ezek a felszínes paraméterek ahhoz vezethetnek, hogy az időnk nagy részét olyan édesanyákkal töltjük, akik mérgeznek bennünket. Lehet, hogy jó játszós délutánokat szerveznek, de a zúgolódó, panaszkodó édesanyák, vagy olyanok, akik a Bibliával nem összeegyeztethető módon nevelnek, nem jó társaság.

Remélem, látod… a zúgolódás komoly probléma. Hajlamosak vagyunk úgy gondolni, hogy ez az élet velejárója, ha gyermekeink vannak. Amikor mi asszonyok találkozunk, hajlamosak vagyunk arról beszélgetni, hogy kinek jut a legkevesebb alvás, mi idegesített fel aznap, vagy mivel kerget a gyerek az őrületbe. Megértem, hogy valahogyan le kell vezetni a feszültséget, de végső soron ez nem megoldás.

Az 1 Korinthus 10-ben olvashatjuk, ahogy Pál felsorolja a zsidók néhány komoly bűnét, amit az egyiptomi kivonulás után követtek el. Először a bálványimádás miatt feddi meg őket. Rendben, ez egyértelmű. Aztán a paráználkodástól óv. Rendben, ezt is értjük. De aztán ezt mondja:

„De ne is zúgolódjatok, mint ahogyan közülük némelyek zúgolódtak, és elveszítette őket a pusztító angyal.” 1 Korinthus 10:10

Igen, jól olvastad. Pál a zúgolódást a bálványimádással és a paráználkodással egy lapon említi. Mi a közös ebben a három bűnben? Hogy mindegyik elszeparál. Éket vernek közénk és mások közé, valamint Isten és közénk.

Éppen ezért egyszerűen nem engedheted meg magadnak, hogy olyan édesanyákkal töltsd az idődet, akik zúgolódnak. Integess nekik, ha látod őket az oviban. Küldj nekik karácsonyi lapot, de ne töltsd velük el az idődet. Mérgezőek. Az anyaság miatti zúgolódásukat és panaszkodásukat te is át fogod venni. Anyának lenni amúgy is nehéz, a szavaid pedig túl fontosak ahhoz, hogy kockáztass.

Feladat: Ismerkedj. Szerezz új barátokat, akik szeretettel beszélnek a gyermekükről. Hívd meg őt és a gyermekeit, hogy játszanak és ebédeljenek veletek. Tedd a szokásoddá, hogy olyan anyukákkal töltesz időt, akik nem zúgolódnak.

Imádság: Uram, kérlek, bocsásd meg, amikor zúgolódom. Taníts meg rá, hogy úgy beszéljek az anyaságról, hogy dicsőségedre váljék.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter