Te se vidd magad bele

„És ne vígy minket kísértésbe.”

Lukács 11:4

Sokszor nagyon buzgón fáradozunk azon, hogy a gyermekeinket megóvjuk a bűntől, de elfelejtünk felfigyelni azokra a kísértésekre, amelyek a mi saját bűneinkhez vezetnek. Figyelnünk kell a kísértésekre, amelyek körülvesznek minket, és vigyük ezeket bátran az Úr elé. Isten nem fog bennünket kísértésbe vezetni, az a vágya, hogy ezektől egyre távolabb kerüljünk. Bölcs dolog azért imádkoznunk, hogy Isten ne engedjen minket kísértésbe, de az is nagyon fontos, hogy hajlandóak legyünk megdolgozni azért, ha kell, kemény munkával, hogy ne essünk bűnbe.

Feladat: Találd meg a mintázatot. Előző nap a bűneinkkel kapcsolatos mintázatot kerestük, a visszatérő bűnöket. Dühös anya vagy? Keserű anya vagy? A nyelv bűneivel küzdesz? Vagy olyan weboldalakat, cikkeket, könyveket, videókat nézel, amelyek nem férnek össze a keresztény hiteddel?
Milyen lépést kell tenned azért, hogy ne ess kísértésbe ezeken a területeken? Hadd bátorítsalak, hogy légy bátor a nehéz döntések meghozatalában, és keress elszámoltathatóságot ezeken a területeken.

Imádság: Drága Jézus, köszönöm, hogy te is megkísérttettél, mégsem vétkeztél. Mutasd meg nekem azokat a területeket, ahol bűn leselkedik rám és segíts, elkerülnöm azokat a kísértéseket, amik ezekhez a bűnökhöz vezetnek.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter