Tekintsd örömnek

„Testvéreim, tartsátok nagy örömnek, ha különféle megpróbáltatások érnek benneteket. Tudjátok, hogy hitetek próbájának állhatatosság a gyümölcse. Az állhatatosságnak meg tökéletességre kell vezetnie, hogy tökéletesek és feddhetetlenek legyetek, és semmilyen tekintetben ne essetek kifogás alá.”

Jakab 1:2-4 (SZIT)

Nemrég együtt ebédeltem egy barátnőmmel. Nem sokkal azelőtt nagy harcokon mentek keresztül a tizenéves lányával. A találkozásunk napjára már túljutott a lánya a lázadás fájdalmas időszakán, de ez rengeteg fájdalommal, könnyel, imával és aggódással járt. Ahogyan arról mesélt, hogyan élte meg ezt a sötét időszakot, furcsa dolgot mondott: „De örömnek tekintem.”

Örömnek? Igazán? Az anyaság olyan szakaszáról beszélünk, amikor szívünk mélyéről könyörgünk, kisírjuk a szemünket és halálra aggódjuk magunkat. Lehetetlennek tűnik, amikor a nehézség kellős közepén vagy. Inkább fájdalmas, kellemetlen, ijesztő… A Biblia mégis azt parancsolja, hogy tekintsük a próbáinkat örömnek. De miért? Mert a próbák vezetnek el minket ahhoz a tökéletes és teljes hithez, amikor teljesen és minden kétkedés nélkül Istenbe kapaszkodunk.

Édesanyaként te is hamarosan megpróbáltatások elé nézel. Lehet, hogy már éppen benne vagy. Lehet, hogy mint a barátnőm gyermeke, a te gyermeked is a bűn útját választotta. Lehet, hogy még csak most jön a neheze… Tudom, milyen megpróbáltatás ez!

Amikor nehézségekkel állunk szemben, mindig ugyanaz a választási lehetőségünk van. Elfuthatsz előle, megpróbálhatsz gyorsan átesni rajta, bepánikolhatsz és átadhatod magad a könnyeknek és az idegességnek. Vagy… Örömként tekinthetsz rá, tudva, hogy Isten arra használja, hogy megerősítse a hitedet és a gyermeked hitét.

Feladat: Válaszd az örömöt! Ahogy ma próbákon mész át a gyermekeddel, legyenek akár nagy horderejűek, akár apró buckák az úton, válaszolj rá úgy, hogy kimondod: „Az örömöt választom.” Az öröm választás kérdése, akármit is dob neked az élet (vagy a gyereked), mert Isten nagy dolgokra képes érted, és megígérte, hogy a próbákat arra fogja használni az életedben, hogy befejezze a munkáját rajtad.

Imádság: Drága Jézus, bármi próba is álljon ma előttem, add, hogy örömnek tekintsem!

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter