Az anyaság tisztítótüze

„Ezért a gyermekért imádkoztam, és az ÚR teljesítette kérésemet, amit kértem tőle. Én viszont felajánlom az ÚRnak. Legyen egész életére felajánlva az ÚRnak! És ott imádták az URat.”

Sámuel 1:27-28

Még egy picit merüljünk el Anna történetében. Janet Parshall írja: „Anna története megmutatja nekünk, milyen igazán Isten szerint nőnek lenni. Tudta, hogy Isten az, aki az eseményeket a kezében tartja, és nem ő. Annyira megbízott és hitt Benne, hogy képes volt olyan dolgot kérni Tőle, amely számára elképzelhetetlen volt. Az anyaságról a puha takarók, csörgők, és kis plüss játékok jutnak az eszünkbe, amivel körberakhatjuk a baba ágyát. De a valóságban az anyaság során meg kell tanulnunk feladni önmagunkat, elengedni dolgokat, bízni és elhinni, hogy Isten Isten.”

Az anyaság volt az a szikra Anna számára, ami a parázsból tisztító tüzet lobbantott. A vágy, hogy édesanya lehessen, később pedig a helyzet, amelybe anyaként került, Isten előtt teljes megadásra késztette.

Van egy barátnőm, aki azt tartja, hogy minden, ami arra kényszerít minket, hogy Istentől függjünk, áldás. Ez a másik oka annak, hogy a gyerekeink ajándékok. Isten felé irányítanak minket, hogy kegyelmet, békességet, bölcsességet és türelmet kapjunk tőle. Olyanok, mint a kis tüzek, amelyek hatására kiégnek belőlünk a tisztátalan dolgok, miközben istenfélő gyermekeket próbálunk nevelni belőlük.

Az anyaság nem a bátortalanoknak való. Nem könnyű Isten életünkre való tervét megélni és elengedni azokat a dolgokat, amiket szeretnénk megvalósítani saját magunk vagy a családunk részére. Nagyon nehéz odaszánni a dolgainkat és a családtagjainkat, hogy engedjük, hogy Isten saját belátása szerint formáljon minket. De Anna története is megmutatja nekünk, hogy még ha az áldozat túl nagynak is tűnik, bízzunk Benne, hogy a mi javunkra és a saját dicsőségére fordítja azt.

Feladat: Ezért szeretnék olyan lenni, mint Anna. Fel akarom hatalmazni Istent arra, hogy mint tisztító tüzet használja a gyermekeimet az életemben, hogy megtisztítson minden olyan dologtól, amely gátol abban, hogy olyanná váljak, mint Jézus. Te hogy döntesz?

Imádság: Uram, használd a gyermekeimet és az anyaságom arra, hogy olyanná váljak, mint Te.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter