Megtanulni imádkozni

„Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá egyik tanítványa: Uram, taníts minket imádkozni, mint ahogy János is tanította a tanítványait.”

Lukács 11:1

Imádság. Fel is írom ezt a szót az anyai szégyenlistámra, közvetlenül a „Nem akarok a gyerekekkel kézműveskedni” és a „Túl komolyan veszem a társasjátékozást” sorok alá.

Tudom, hogy imádkoznom kell a gyermekeimért. Elég gyakran hangoztatom is, hogy az imádság az egyik elsődleges anyai teendőm. És valóban így is gondolom. De néha egyszerűen nem tudom, hogy hogyan és miért imádkozzam.

Nagyon vigasztaló számomra, hogy Jézus tanítványai, azok az emberek, akik a legközelebb álltak Hozzá, pont ugyanilyen tanácstalanok voltak az imádsággal kapcsolatban. Jézusra van szükségünk, hogy megmutassa, hogyan imádkozhatunk a gyermekeinkért, a házasságunkért, a saját bűnös szívünkért, hogy olyanná váljon, mint az Övé.

A következő napokban ezzel fogunk foglalkozni, mert az imádság az alapja az anyai szívünk átformálásának. Lehet, hogy úgy gondolod, már mindent hallottál az imádságról, de próbálj ellenállni a kísértésnek, hogy átugord a következő néhány napot. Tekints rá úgy, mint a körömlakkod alá való alapozó lakkra, vagy mint a hajmosásra, ami a fodrásznál vár a vágás előtt (természetesen fejmasszázzsal együtt!). Nem biztos, hogy olyan izgalmasnak tűnik, mint az utána következő szépítkezés, de elhagyhatatlan kelléke a radikális átváltozásnak.

Feladat: Készíts egy rendhagyó családfát!
Figyelmeztetés: Nem szükséges hozzá sem tehetség, sem különleges eszközök, bár ha szeretnél, nyugodtan csinálj belőle valamilyen gyönyörű képet.
Írd le egy papírra a közvetlen családod minden tagjának a nevét, a sajátoddal együtt. Írj imatémákat mindenki neve alá. Lehet, hogy el fog tartani néhány percig. Gondold át, milyen módon szeretnéd, hogy Isten munkálkodjon bennetek. Mire van egyenként szükségetek testileg, lelkileg, szellemileg? Tedd olyan helyre a papírt, hogy később is használni tudd.

Imádság: Drága Jézus, taníts meg úgy imádkozni, ahogyan Te imádkoztál. Add, hogy meglássam a férjem, a gyermekeim és a saját szükségleteim, és hogy rád bízhassam azokat.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter