Apró ruhák

„Akkor így imádkozott Anna: Örvendez szívem az ÚRban, visszaadta erőmet az ÚR. Felnyílt a szám ellenségeim ellen, mert örülhetek szabadításodnak. Nincs olyan szent, mint az ÚR, rajtad kívül senki sincsen, nincs olyan kőszikla, mint a mi Istenünk.”

1 Sámuel 2:1-2

Ahogy a minap átnéztem a fiam régi, kicsi ruháit, hogy félretegyem azokat, amelyeket továbbörökíthet az öccsére, rá kellett ébrednem, milyen gyorsan szalad az idő. Nosztalgiázás közben eszembe jutott valaki, akinek szintén volt némi tapasztalata az aprócska ruhákkal kapcsolatban. Az 1 Sámuel 2: 19-ben ezt olvassuk:

„Anyja egy kis ruhát szokott készíteni, és évről évre elvitte neki, amikor férjével együtt fölment az évenkénti áldozat bemutatására.”

Emlékszel rá? Anna mindennél jobban vágyott egy gyermekre. Nagyon sokat imádkozott érte. Még azt is megígérte Istennek, hogy ha ad neki egy gyermeket, az Ő szolgálatának szenteli (1 Sámuel 1:11). Az Úr meghallgatta, és fiút adott neki. Aztán Anna olyat tett, amihez kevés édesanyának lenne bátorsága. Miután elválasztotta a fiát, a várva várt gyermekét, megtartotta a fogadalmát, és elvitte a templomba, hogy ott nevelkedjen. Azon a napon, amikor elvitte a fiát, így imádkozott:

„Akkor így imádkozott Anna: Örvendez szívem az ÚRban, visszaadta erőmet az ÚR. Felnyílt a szám ellenségeim ellen, mert örülhetek szabadításodnak. Nincs olyan szent, mint az ÚR, rajtad kívül senki sincsen, nincs olyan kőszikla, mint a mi Istenünk.” 1 Sámuel 2:1-2

Bár édesanyaként nagyon nehéz dolgon ment keresztül, mégis azt választotta, hogy örülni fog annak, hogy édesanya lehet.

Ettől kezdve csupán évente egyszer látta Sámuelt, amikor felment a templomba, hogy bemutassa az évenkénti áldozatot. De mint ahogy minden édesanya, ő is ügyelt rá, hogy fiának legyen meleg ruhája. Biztos vagyok benne, hogy nem véletlenül van „kis ruha” a Bibliában. Minden édesanya átérzi az apró ruhák jelentőségét. Drága emlékeztetői annak, milyen kicsik voltak egykor a gyermekeink. Az új élet illatát hordozzák, és eszünkbe jutnak az álomba ringatások, az első mosoly és a hajnal 3 órai etetés is.

A kis ruhácskák arra is emlékeztetnek minket, hogy édesanyaként van választási lehetőségünk. Hálásak lehetünk a sok szennyesért, mert a ránk bízott kis életekre emlékeztetnek bennünket. Vagy panaszkodhatunk a sok mosnivaló miatt, miközben elsiklunk a lényeg felett.

Hálát tudsz adni a gyermekeidért?

Feladat: Készíts hálaadó ruhás kosarat. Alkoholos filctollal írd ki a szennyes kosarad aljára (a belső oldalára) az 1 Sámuel 2:1-2-t. Amikor mosol, mondd el ezt az Igét hálaadó imádságként az Úrnak. Legyen ez emlékeztető számodra, hogy az apró ruhácskák és a gyermekeid, még a nehéz időkben is, Isten áldásai.

Imádság: „Akkor így imádkozott Anna: Örvendez szívem az ÚRban, visszaadta erőmet az ÚR. Felnyílt a szám ellenségeim ellen, mert örülhetek szabadításodnak. Nincs olyan szent, mint az ÚR, rajtad kívül senki sincsen, nincs olyan kőszikla, mint a mi Istenünk.”

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter