Igevers

Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van!

Filippiekhez 4:6

Tipp

Jelöljetek ki minden napra egy olyan időpontot, amikor a gyerekekkel imádkoztok. Nálunk ez az esti lefekvés előtti idő, de lehet ez bármelyik napszak – nektek mint család kell megfeleljen a kijelölt időpont. Beszélgessetek előtte arról a napról, hogy tudják majd, miért lehet hálát adni és mit kell kérni az Úrtól. Mutass példát számukra, hogyan köszönjék meg az az napi élményeket, a te imádságod lesz számukra az iránymutatás. Közeledj az Úrhoz, imádkozz hangosan előttük, mondd el a félelmeidet, kérj bocsánatot ha szükséges, dicsért Őt mindazért a jóért amit tett az életedben! Így számukra is természetes lesz, hogy bármit elmondhatnak Istennek.

Ima

Uram, te látod, hogy olyan sokszor az imádságaimat inkább a kéréseim teszik ki, mint a hálaadás. Segíts nekem abban, hogy hálás szívvel tudjam feltárni Előtted a kéréseimet és az aggódás ne legyen jelen az imáimban. Ha valamit leteszek a Te lábaidhoz, azt ne vegyem újra és újra vissza, ne akarjam én megoldani a problémáimat. Szeretnék Atyám jó példát mutatni a gyermekeimnek, hogy kitartóan és hittel tudjnak imádkozni Hozzád! Kérlek taníts engem imádkozni, a panaszkodás helyett! Jézus nevében. Ámen.

Alkalmazás

Nagyon hálás vagyok nagymamámnak, aki megtanított gyermekként imádkozni. Bár nem hívő családban nőttem fel – nem láttam édesapámat és édesanyámat imádkozni – eljött az életemben egy olyan pont amikor az Úr megtalált és közel vont Magához. Eleinte nehéz volt közösségben, hangosan imádkozni, de hálás vagyok, hogy gyermekeimnek ez már természetes! Sokszor egész kicsi dolgokért is szoktunk közösen imádkozni, hogy ne legyen nagy a forgalom reggel mikor megyünk az iskolába, vagy találjunk parkolóhelyet. Az a legjobb, ha a gyermekeink azt látják, minden kis ügyes-bajos dolgunkkal jövünk az Úrhoz, mert akkor nekik is magától értetődőnek veszik, hogy Istent minden érdekli ami velük kapcsolatos.