A szőlőtő ágai

„Maradjatok énbennem, és én tibennetek. Ahogyan a szőlővessző nem teremhet gyümölcsöt magától, ha nem marad a szőlőtőn, úgy ti sem, ha nem maradtok énbennem. Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: aki énbennem marad, és én őbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert nélkülem semmit sem tudtok cselekedni.”

János 15:4-5

Édesanyaként gyakran gondoljuk azt, hogy önző dolog magunkkal is foglalkozni. Nem szakítunk időt arra, hogy feltöltekezzünk, hogy ápoljuk a barátságainkat, de még arra sem, hogy ápoljuk a kapcsolatunkat Jézussal. Mint a szőlővessző, amelyet levágtak, és tápoldatba tettek, hogy növekedjen. Nem is csoda, ha nyúzottnak és leharcoltnak érezzük magunkat, vagy képtelennek arra, hogy megküzdjünk a családi élet nehézségeivel.

Az áhítat sorozat első napján arra emlékeztettelek, hogy nem kell egy hosszan tartó csendes időszakra várnod a nap folyamán, hogy időt tölts az Úrral. Isten arra viszont elhív, hogy keresd őt imádságban, vágyj rá, hogy olvasd az Igéjét, olvasd azt gyakran, dicsérd Őt, szolgáld Őt, és azon munkálkodj, hogy olyanná válj, mint amilyen Ő maga. Ez nem fog magától, véletlenül megtörténni – elkötelezettséget, odaszánást kíván a részünkről, különösen amikor az anyasággal járó teendőink megsokasodnak vagy nehezebbé válnak.

Ez az Ige arra emlékeztet bennünket, hogy honnan nyerjük az erőnket. Jézus a szőlőtő, mi pedig csak a vesszők. Ő képes beérlelni a gyümölcsöket az életünkben és a gyermekeink életében, mi pedig csak odaszánjuk magunkat, hogy ez a változás végbemenjen bennünk. Nélküle semmit sem tudunk megtenni.

Hogy ez a változás megtörténhessen, a hozzáállásunkban radikális változásra van szükség. Gyakran csak annyiból áll a munkánk, hogy a ház tiszta legyen, a gyerekek el legyenek látva, a napirendünk pedig ne csússzon meg. Mintha a lelki dolgok csak választható opciót jelentenének a sok kötelező mellett. Ha marad idő rá, majd foglalkozunk vele. De az Ige arra bíztat minket, hogy ragaszkodjunk a Szőlőtőhöz, mert nélküle nem tudunk megtenni semmit. Még azokat a dolgokat sem, amik olyan fontosnak tűnnek a mindennapokban.

Feladat: Ültess emlékeztetőt. Ültess egy kis növénykét egy cserépbe, és tedd olyan helyre, ahol gyakran látod. Írd ki a cserépre vagy a földjébe szúrható táblára a fenti igeverset. Olvasd el gyakran, és emlékeztesd magad rá, hogy legyen Jézus az első helyen az életedben.

Imádság: Drága Jézus, köszönöm azt a bőséges áldást, amit akkor árasztasz rám, ha ragaszkodom hozzád. Nélküled nem tudok megküzdeni a felelősséggel, amit az anyaság jelent, de ha ragaszkodom hozzád, gyümölcsöt termő életem lehet. Köszönöm neked ezt az ígéretet! Taníts meg, hogy Beléd kapaszkodjam.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter