A nagy kérdés

„Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek, az anyaméh gyümölcse jutalom.”

Zsoltárok 127:3

A gyermekek ajándékok. Ezek a szavak olyan hatalommal bírnak, melyek teljesen átformálhatják a napodat, a hetedet, a termékeny éveidet. Az Ige nem mondja, hogy mindig úgy fogod érezni, hogy a gyermekeid ajándékok, azt sem, hogy mindig úgy fognak viselkedni, hogy az áldás szó jusson róluk eszedbe, mégis ajándéknak és jutalomnak nevezi őket. Megvan a választásunk, hogy elhiggyük ezt az egyszerű igazságot és eszerint cselekedjünk, vagy mérlegeljük az alternatív lehetőséget, miszerint a gyermek teher.

Ha azt választod, hogy a gyermekeidre áldásként tekintesz (mert ez egy választás), ahelyett, hogy azon időzöl, hogy hogyan tesznek próbára, mennyire frusztrált vagy kimerült leszel tőlük, ez pozitívan fog hatni a viselkedésedre, amely kihat az egész család légkörére. Vesd a hited abba, amit Isten mond neked: „Bizony, az ÚR ajándéka a gyermek.”

Amikor valamilyen nehéz helyzettel találkozol a napod, vagy az anyaság hosszú útja során, állj meg és tedd fel magadnak a kérdést: „Áldásként vagy teherként tekintek a gyermekeimre?” Támaszkodj Isten válaszára és eszerint menj tovább.

Feladat: Vedd számba az áldásokat. Írj egy listát arról, milyen módon jelentenek áldást számodra a gyermekeid. A nagy dolgoktól, hogy milyen jó érzés, amikor kimutatják irántad a szeretetüket, az egészen kis dolgokig, mint hogy milyen zajokkal töltik meg az otthonod. Legyen kéznél ez a lista az olyan napokra, amikor kezded azt érezni, hogy a gyermeked inkább teher, mint áldás.

Imádság: Istenem, köszönöm a gyermekeimet. Olyan ajándékok ők, melyeken a Te neved áll feladóként. Kérlek, segíts, hogy a Te szemeddel tekintsek rájuk.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter