Igevers

Bocsásd meg a bűneinket,
ahogyan mi is megbocsátottunk azoknak,
 akik ellenünk vétkeztek!

Máté 6:12

Tipp

Jegyezd fel a következő igét és tedd ki a lapot egy jól látható helyre, mint például a konyhaszekrényre, vagy a gyerekszoba ajtajára és olvasd el minden alkalommal amikor elmész mellette.

Ima

Mennyei Atyám megint hibát követtem el. Nem úgy reagáltam, ahogy akartam. Kérlek bocsáss meg ezért nekem! Kérlek adj erőt, mielőtt következőre megszólalok, tudjam a gondolataimat letisztázni és ne dühből, haragból, vagy hirtelen felindulásból cselekedjek és szóljak. Lehet már túlfáradtam, kérlek adj lehetőséget, hogy kipihenjem magam és éjjel nyugodalmas éjszakám legyen, vagy nappal tudjak kicsit megszusszani. Köszönöm, hogy neked gondod van rám!

Alkalmazás

Mennyire könnyű nekünk a gyerekeinktől bocsánatot kérni? Sokszor követünk el hibát amikor elsőre cselekszünk, vagy szólunk és csak aztán gondolkozunk. Néha mély sebeket ejtünk a szeretteinken pedig nem akarjuk őket bántani, csak elkap bennünket a hév. Az Úr ilyenkor mindig megbocsát nekünk, elég csak őszinte megbánással menjünk elé. Ahogy ő megbocsát nekünk, úgy kell mi is megbocsássunk magunknak és felelősek vagyunk azért, hogy megtanítsunk a gyerekeinknek is, mennyire fontos a szívbeli, igaz bocsánatkérés. A mi mennyei Atyánk segítségünkre lesz ebben!