A gyermekeinkkel töltött idő

„Ti apák pedig ne ingereljétek gyermekeiteket, hanem neveljétek az Úr tanítása szerint fegyelemmel és intéssel.”

Efézus 6:4

Miért szolgálat az anyaság? Hogyan használja ezt a szerepünket Isten? Sok választ adhatunk rá, de a legegyszerűbb, hogy Isten arra használja, hogy vezessük és tanítsuk a gyermekeinket, hogy olyanok legyenek, mint Ő.

Korábban így írtam erről (Erin Davis: Beyond Bath Time):
„A gyermekeid is egy még meg nem váltott csoport. Nem úgy jönnek a világra, hogy a tudnának Istenről, vagy a szívük az övé lenne. A te munkád, hogy megtanítsd erre, és ez egy nagy feladat. Nagy, abban az értelemben, hogy sokat kíván tőled, és hogy nagy jelentősége van…
Szélesítsd ki a látókörödet és gondolj bele, hányan fogják hallani az evangéliumot, ha megtanítod a gyermekeidet, hogy megéljék azt? Hány édesanyának fog erőt adni, hogy Krisztust tegyék a középpontba a gyereknevelésük során, ha azt látják, hogy jól és örömmel teszed te is? Hány és hány férj és gyermek érhető el ezeken az édesanyákon keresztül?
Remélem már látod, hogy szolgálatkész édesanyaként a munkád nem kicsi vagy lényegtelen. Mint édesanya, aki ugyanabban a munkában vesz részt, mint te, szeretnélek arra bátorítani, hogy fogadd el és vállald fel azt a jelentőségteljes szerepet, amire Isten elhívott.”

De a gyermeknevelés hatalmas feladatát nem máról holnapra kell elvégeznünk. Nem olyan, mint egy tábor, ahol csupán néhány napod van az igazsággal elárasztani őket. Ez egy lassú és állhatatos munka. Csak hogy egy kicsit más szemszögből is lásd: a szülőknek évente 3000-4000 órájuk van gyermekük nevelésére, míg a gyülekezeti alkalmak vezetőinek kevesebb, mint 100!
Ezt azt jelenti, hogy óriási előnyöd van mindenki mással szemben, hogy a gyermekedet befolyásold. Minden másodperc, amit azzal töltesz, hogy Jézusról tanítod őket, imádkozol értük, vagy megéled előttük a Szentlélek gyümölcseit, összeadódik, és óriási hatással lesz rájuk az évek során.

Feladat: Tartsatok családi áhítatokat. Ha már amúgy is tartasz naponta egyéni csendességet, vezess be a családodnak is egy ilyen időszakot. Ha szükséges, válassz egy vezérfonalat vagy könyvet hozzá. Lehet olyan egyszerű is, mint hogy minden nap elolvastok egy Igét közösen és együtt imádkoztok.

Imádság: Köszönöm Uram, hogy azzal a hatalmas feladattal bíztál meg, hogy arra tanítsam a gyermekeimet, hogy olyanok legyenek, mint Te. Segíts, hogy bölcsen gazdálkodjak azzal az idővel, amit velük töltök, és hogy arra használjam fel, hogy többet mutathassak meg Belőled.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter