betlehemes kalendárium

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen kelléke az adventi naptárt, főleg ha kisgyermek is van a családban. Az egyszerűbb út az, ha megvesszük az előre gyártott naptárat a boltban, de mi van akkor, ha nem találjuk meg a számunkra legmegfelelőbbet? Két lehetőség van: vagy elkészítjük mi, vagy megkérünk egy ügyeskezű személyt aki elkészíti nekünk. Az én esetemben ez történt. Sajnos a saját kézzel való alkotás nem az erősségem, bár tudom sokkal nagyobb élmény, ha mi magunk készítjük el otthon én.  

Az adventi naptárat a hagyomány szerint egy édesanya találta ki, akinek a kisfia rengeteget kérdezgette, hogy mennyit kell még aludnia Karácsonyig. Az anya ezért kartonpapírból készített egy adventi naptárat, amelynek minden ajtaja mögé egy kis ajándékot rejtett, hogy megkönnyítse kisfiának a várakozást.

Szerettem volna, ha az adventi kalendáriumunk Jézus születésének ünnepére hangolna bennünket, így arra gondoltam, hogy ne karácsonyfát díszítsünk (népszerű adventi kalendáriumi ötlet), hanem minden nap egy új szereplő bukkanjon elő azok közzül akik ott voltak az Első Karácsonyon. Ezért is jó a házi készítésű adventi naptár, mert azt rakunk az egyes napokhoz, amit szeretnénk.

Most pedig mutatok nektek egy pár képet, hogyan is készült a miénk ♥

A mi betlehemes adventi naptárunkat a Textilmóka készítette el. Még egyszer ezer köszönet érte. ♥

Csilla