Igevers

Áldott legyen az Isten — Urunknak, Jézus Krisztusnak Atyja —, akinek irgalma bőséges, és aki minden vigasztalás és bátorítás forrása.

2Korintusi 1:3

Tipp

Vegyél elő egy üres dobozt, vagy egy szép üveg tárolót, és gyűjtsd össze benne azokat az igéket, amik már bátorítottak téged egy-egy élethelyzetben, vigasztalást nyújtottak a nehéz időkben. Amikor rossz napod van, megbántottak, vagy egyszerűen csak nehezen indult a reggel válassz ki egy Igét és ragaszd ki egy jól látható helyre! Ha mondjuk pont úton leszel egész nap, akkor fényképezd le és tedd ki a telefonod háttérképének – hiszem, hogy segíteni fog.

Ima

Atyám olyan sokszor nem úgy indulnak a reggeleim, ahogy elterveztem, de hiszem, hogy Te akkor is ott vagy velem és a szomorúságomban átölelsz és megvigasztalsz. Kérlek Uram, add, hogy az Ige megelevenedjen az életemben és tudjam észre venni azt amikor másnak is szüksége van bátorításra. Köszönöm, hogy naponként megtapasztalhatom a Te szeretetedet. Jézus nevében. Ámen.

Alkalmazás

Nekünk édesanyáknak értenünk kell a vigasztaláshoz, ugye? Már gyermekeink születése pillanatától gyakorolhatjuk ezt. Ahogy cseperedeik akkor is szüksége, van arra, hogy mellette álljunk és megnyugtassuk amikor elesik, amikor rosszat álmodik, amikor valaki megbántotta. De ki áll ott mellettünk amikor nekünk van szükségünk vigasztalásra? Amikor elfogy az energiánk, amikor összevesztünk a főnökünkkel, amikor fáj a fejünk vajon kihez rohanunk egy kis megértésért? A férjünkhöz, a barátnőnkhöz? Senki sem tud úgy megérteni bennünket, mint a mi mennyei Atyánk, mert ő minden vigasztalás Istene! Ő az aki igazán és a legjobban szeret téged, melletted van és mindig számíthatsz rá! Légy ma hálás ezért, hogy ilyen mennyei Édesatyád van!