Fogadd el a melegítőnadrágomat élőáldozatként

„Ne a külső dísz legyen a ti ékességetek, ne a hajfonogatás, arany ékszerek felrakása vagy különféle ruhák felöltése, hanem a szív elrejtett embere a szelíd és csendes lélek el nem múló díszével: ez értékes az Isten előtt.”

1Péter 3:3-4

Ez az Ige nem azt mondja, hogy nem fonhatjuk be a hajunkat, viselhetünk szép ruhákat (különösen, ha sikerül akciós áron hozzájutnunk), vagy divatos ékszereket. De élénk emlékeztetője annak, hogy semmi, amit felveszünk, vagy leveszünk, nem lehet az igazi és időtálló szépség forrása.

Ez egy különösen jó emlékeztető nekünk, édesanyáknak, mert az anyaság megváltoztatja a szépségünket – néha olyan módon, amit nehéz elfogadnunk. Elég sok terhességi csíkom és varratom tanúskodik róla, hogy majd’ négy kilós fiúknak adtam életet. Persze rögtön elkezdtem hízni, amint pozitív lett a teszt. A szülés utáni stílusomat pedig a „sikk zsákruhás” kifejezéssel tudnám leírni. Mostanra mindkét fiam szobatiszta, de még mindig nem találtam a gumis derekú nadrágokon kívül olyan nadrágot, ami jó rám.

A szülés utáni testünk és szépségünk elbátortalaníthat, de a testünk végső soron eszköz Isten kezében, nem pedig valamilyen műkincs, amit eredeti állapotában kell megőrizni. Soha nem annak kellene lennie a célunknak, hogy visszakapjuk a 18 éves testünket, hanem arra kellene törekednünk, hogy Isten és a családunk szolgálatába állíthassuk. Miért jelent akkor bajt, ha szerzünk néhány karcolást és sebet az úton?

Mint ahogy a haszonszerzés is koszos istállóval/házzal jár (13. nap), a gyermekszülés és szoptatás a szépségünk megváltozásával. De ez nem azt jelenti, hogy öntsük ki a szépséget is a fürdővízzel együtt. Isten Igéje egy olyanfajta szépséget ígér nekünk, ami nem fakul meg, és nagyon értékes a szemében. De ez egy olyan szépség, amely belülről fakad, és nem lehet külső dolgokkal elérni.

Akkor is, ha a jelenlegi élethelyzeted miatt nem éppen pont úgy nézel ki, mint ahogy szeretnél, lehetsz gyönyörű. Dolgozz rajta, hogy szelíd és csendes szíved legyen, és kérd Istent, hogy továbbra is adja meg neked, hogy a szívedből fakadóan gyönyörű lehess. Nem kell teljesen elhanyagolnod a külső szépséged, de kérd meg Istent, hogy segítsen megváltoztatni a hozzáállásod, hogy az anyai szolgálatod részeként elsőként a szíved szépségéért akarj dolgozni.

Feladat: Válaszd az igazságot. Írd ki a Róma 12:1-et a fürdőszobai tükrödre erre a hétre:

„Az Isten irgalmára kérlek tehát titeket, testvéreim, hogy okos istentiszteletként szánjátok oda testeteket élő és szent áldozatul, amely tetszik az Istennek.”

Imádság: Drága Mennyei Atyám, köszönöm, hogy a képmásodra teremtettél. Köszönöm, hogy olyan szépséget ajánlasz nekem, amely nem attól függ, milyen gyakran járok fodrászhoz. Add, hogy a belső szépséget többre értékeljem a külsőnél, és hogy megelégedjek azzal, ha Te szépnek és értékesnek tartasz engem.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter