Mi a motivációd?

„Akár esztek tehát, akár isztok, bármi mást cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!”

1 Korinthus 10:31

Ha össze kellene foglalnom a Fürdetésen túl (Beyond Bath Time) című könyvem lényegét, akkor három szóban meg tudnám tenni: az anyaság szolgálat. Nem hosszú üzenet, de elég ahhoz, hogy radikálisan átformálja az anyasághoz való hozzáállásunkat.

Ha az anyaság többet jelent számunkra, mint jó gyerekeket nevelni, akkor nem leszünk olyan idegesek, amikor engedetlenek. Ha a házimunka többet jelent, mint felmosás, etetés stb., akkor örömmel tudjuk azt végezni újra és újra és újra. Ha az anyaság Isten királyságában történő munkálkodás a számunkra, akkor Isten királyságának a céljai lesznek a meghatározóak, és nem a saját céljaink. Ha az anyaságot szolgálatnak tekintjük, kevésbé vagyunk kitéve annak az érzésnek, hogy valami „többet” kellene kezdenünk az életünkkel.

Luther Márton nem volt ugyan édesanya, de jól értette, hogy a szolgálat nem annyiból áll, ami a pulpitus mögött és a templom falain belül történik:

„Az az elképzelés, hogy a szolgálat csak az oltárnál végezhető, mint az éneklés, felolvasás, stb., kétségkívül a gonosz leghatékonyabb becsapása. Hogyan vezethetett volna félre minket jobban, mint azáltal a szűklátókörűség által, hogy az Istennek végzett szolgálat csak a gyülekezetben és a templom falain belül lehetséges? Az egész világ óriási hasznát venné az Úrnak való szolgálatnak… nemcsak a gyülekezetekben, de az otthonainkban, a konyhában, a műhelyekben és a földeken is.”

Feladat: Használd az üzenetet.
Fogj néhány öntapadós címként és írd fel rájuk, hogy:”Az anyaság szolgálat!” Ragaszd ki őket a házban olyan helyekre, ahol az anyaságot jelentéktelen vagy értéktelen szerepnek éled meg (kezdheted például a mosógéppel; a mosást sokszor nehéz másnak tekinteni, mint időpocsékolás). De Isten még a legjelentéktelenebbnek vagy legértelmetlenebbnek tűnő munkát is fel tudja használni, hogy megáldjon, tanítson vagy ösztönözzön rajta keresztül. Rakj egyet a kormányra, ha úgy érzed, hogy a gyerekek fuvarozása teljesen leszívja az energiádat. Tégy egyet a pelenkázóra vagy a tűzhelyre. Bárhová, ahol úgy érzed, a tennivalód csak időpocsékolás, hogy lásd, hogy az anyaság szolgálat.

Imádság: Atyám, köszönöm, hogy használod az életem! Segíts meglátnom, hogy a munka, amit otthon végzek, és amit a gyermekeimért teszek olyan szolgálat, amivel közelebb vihetem őket a Te királyságodhoz. Szeretném az anyai létemet eléd hozni, mint kenyeret és halat. Kérlek, sokasíts meg, hogy a gyermekeim megláthassák rajta keresztül, hogy te valóban Isten vagy.

Forrás: https://www.reviveourhearts.com/articles/30-day-mom-makeover/
Fordította: Pásztor Eszter