no imadkozik

( Tanulmány: Stormie Omartian könyve nyomán. A Kiadó engedélyével)

Öntsd ki szívedet, mint a vizet, az Úr színe előtt! Emeld föl hozzá kezeidet gyermekeid életéért!

(Jeremiás 2,19)

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a legjobbat szeretnénk a gyermekeinknek. Lehet 1 vagy több „ajándékunk” Istentől, vágyunk rá, hogy jó édesanyák lehessünk.

Nehéz munka ez. Ha úgy is érezzük, hogy szülői hivatásunkkal minden rendben éppen, akkor hirtelen új kihívásokkal találjuk szemben magunkat. Minden életkor és minden új életszakasz eddig ismeretlen kihívásokat hoz magával. Még akkor is, ha átéltük már az előző gyermekünknél ezt a kort.

Néha szélcsend van. Máskor viharok és szökőár tépi a vitorláinkat és szaggatja a hajónkat. Időnként annyira kifáradunk, hogy szeretnénk feladni az egészet és csak sodródni a viharral.

Van azonban egy nagyszerű hír!

Nem kell, hogy a változások szele ide-oda hányjon bennünket. Nem kell a vakszerencsére bíznunk a gyermekeink sorsát. Sem feltétlenül rögtön egy „szakember” kezeibe. Nem kell félnünk az új élethelyzetektől. Nem kell folyton aggodalomban élnünk amiatt, hogy mit hoz a holnap, milyen veszélyek leselkednek a gyermekeinkre a következő utcasarkon. Ez nem azt jelenti persze, hogy lemondunk arról, hogy figyelünk rájuk és felelősséget vállalunk értük. Sőt még arról sem szól,hogy- a mai szlogennel élve:

„A gyereket nem tudod mindentől megvédeni”- szép-szép… mondhatnánk, de vajon mennyire igaz? Mennyire helytálló? Amikor a másik divatos mondat is itt dübörög mögötte: „Minek egy ilyen világra gyereket szülni? Főleg ennyit! ” Félelmetes mennyi butaság. legalábbis a Biblia szerint.

Viszont a Bilbia ilyet mond : 

„Neveld a gyermeket a neki megfelelő módon, még ha megöregszik, akkor sem tér el attól.”

Példabeszédek 22,6

Megjegyezném: nem magunknak és nem másoknak neveljük a gyermekeinket, hanem a NEKIK megfelelő módon.Ha ez így van – márpedig a Bibila szava erről ír és én hiszem és tapasztaltam – akkor nézzük meg mi, szülők – anyák mit tehetünk a gyermekeinkért.

Nem kell betöltenünk a tökéletes szülő szerepét, ahhoz, hogy a gyermekeink jövőjét jó irányba befolyásoljuk. Lássunk hozzá most rögtön valami újhoz, valami olyanhoz ami hatásos és meg tudjuk csinálni.

A gyermeked lehet 3 éves és tökéletes, vagy éppen zűrös kamasz, viselkedészavaros vagy 30 éves és alkoholista vagy felnőttként túl a harmadik váláson. Gyermekeinknek minden életszakaszban szükségük van az : IMÁDSÁGAINKRA. Felmérhetetlen nyereséget szereznek belőle. A megoldás minden idők legszakavatottabb szülőjénél: Mennyei Atyámknál van. Ne próbáljunk mindent magunk megoldani egyedül – ez sokszor csak ideig óráig tart – forduljunk inkább Mennyei Édesapánkhoz, aki maradandó megoldást ad nekünk, ha kérjük tőle.

Gyermekünk minden egyes lépését foglaljuk imádságba! Sokkal több erő van ebben, mint, amit a legtöbb ember el tudna képzelni! Soha ne becsüld le az imádkozó édesanya hatalmát!

Drága szülőtársaim gyertek, legyünk együtt: Imádkozó édesanyák!

Az imádság nemcsak ránk van hatással – megnyugszunk Isten jelenlétében – hanem eléri és megérinti azokat akikért imádkozunk. Gyermekeinkért a csatát a térdeinken nyerjük meg. Ha nem imádkozunk értük, az olyan mintha kívülről figyelnénk, hogy gyermekünk a frontvonalon minden irányból lövéseket kap. Mikor viszont imádkozunk, akkor együtt vagyunk velük a csatában (naponta, a méhen belül, a karjainkban, iskolában, óvodában, bölcsödében, munkahelyen, kórházban) és ezzel biztosítjuk számukra Isten hatalmát.

Eredményesek leszünk, ha Isten szavát is belefoglaljuk imádságainkba. Ha így imádkozunk a gyermekeinkért, melyeket Ő adott nekünk, alkalmazzuk szavát az ő életükre nézve.

Emlékezz arra: miközben Istennek egy tökéletes terve van a gyeremekd számára, a Sátán is elkészítette a maga tervét. Ezzel jobb szembenézni mint elsiklani felette. A Sátán terve a pusztítás és rombolás. Minden eszközt fel fog használni, hogy tönkretegye a gyermekedet: kábítószer, szex, alkohol, lázadás, balesetek, betegségek, rossz társaság, manipulatív tévtanítások)

Szét kell zúznunk gyermekeink életében ezeket az erődítményeket! Imádságban kell összetörnünk a gonosz hatalmát.

Megélhetünk együtt csodálatos imameghallgatásokat, gyorsan érkező válaszokat. De előfordul, hogy nem úgy és akkor jön a válasz az imáinkra ahogyan és amikor jó lenne, vagy szeretnénk. A gyermekeinkért való imádságnak legnehezebb időszaka a : várakozás

A válasz elmaradása elkesereddséget, reménytelenséget vagy Istennel szembeni haragot válthat ki belőlünk. Minden reménytelennek tűnik és megkísért a feladás gondolata. Előfordul, hogy gyermekeink rossz döntést hoznak, imádságaink ellenére. Ráadásul nekünk kell hordoznunk a következményeket. Az ilyen döntések, a gyermekek korától függetlenül nagyon nehéz időszakot jelentenek a szülők életében. Ha gyermeked helytelen döntést hozott ne engedj az önvádnak! És folytasd az imádkozást! Gyermekeddel való kapcsolatodat ne szakítsd meg! Folytasd a közbenjárást érte és használd Isten igéjét (a Bibilából) az imádságaidban. Imádkozz együtt más hívőkkel! – ezért vagyunk itt mi is. Emlékezz,hogy a harcban a te részed az imádkozás! Igazából Isten az aki a csatát vívja! Ne feledd a harcod a gonosz ellen irányul és nem a gyermeked ellen! Állj erősen imádságban mindaddig míg áttörést nem látsz a gyermeked életében!

Kezdjük el : 

Mennyei Atyám! Hódolok Előtted! Tudom,hogy emberi képességeimet meghaladó feladat gyermekeim nevelése a Te Akaratod szerint. Szükségem van Rád ebben! Segíts nekem!
Együtt akarok működni Veled, és részesülni akarok a Te bölcsességedben, ítélőképességedben, kinyilatkoztatásodban és vezetésedben! Erődre, Türelmedre és végtelen Szeretetedre is szükségem van! Szeretném, ha ezek áradnának rajtam keresztül! Taníts engem úgy szeretni ahogyan Te Szeretsz!
Ha valamiben szükségem van gyógyulásra, szabadulásra, változásra, érésre vagy kiteljesedésre, akkor hívlak Téged, végezd el bennem! Segíts, hogy igazságban és feddhetetlenségben járjak Előtted! Taníts engem Utaidra, Tégy alkalmassá az engedelmességre! Csak azt akarom tenni ami kedves Előtted!
Tedd nyilvánvalóvá bennem a Szent Szellem szépségét! Tégy engem példaképpé az Istenfélelemben! Nyisd meg előttem a kapcsolatteremtésnek, a tanításnak a nevelésnek azokat az ismereteit, amellyekkel rendelkeznem kell!
Tegyél olyan szülővé amilyenné Te Akarod,hogy váljak! Taníts imádkozni és igazán közbenjárni a gyermekem(im) életéért! URam, Te azt mondtad Igédben: „(Máté 21:22) És mindazt amit hittel imádságotokban kértek, megkapjátok.
Jézus Nevében Kérlek, növeld a hitemet, hogy elhiggyem mindazt amit a szívemre helyeztél gyermekemmel kapcsolatban! Ámen.

Kinga