Karacsony Jezus szuletese

Vajon mi jár a fejünkben, szívünkben ilyen tájt? Gondolkozunk-e a valódi Adventen? Van-e időnk rá? Vagy szakítunk-e rá időt? Eszünkbe jut-e, hogy mit ünneplünk, mit várunk? Miért, kiért ünneplünk? Értjük-e ezt igazán?Érdekel-e igazán?

Gondoltatok-e már arra, hogy amíg mi az adventi naptár ablakait nyitogatjuk és számolgatjuk mennyit kell még aludni Karácsonyig, ez időben a bibliai történet szerint a várandós Mária és József, Betlehem felé tart? Friss jegyesként, alig ismerve egymást. Gondoltatok-e már arra, milyen lehet egy istállóban szülni? Igazából egy rideg és hideg földbe és sziklába vájt barlang istállóban? Elhagyni az otthont és mindent, azért mert valaki így rendelte, de te nem akartad? Csak barátkozol a gondolattal és a tényekkel? Esetleg arra, hogy már a vége felé a kb. 150 km-es útnak (hegyes, sziklás területeken is olykor, keresztül Palesztínán) 5 perces fájásokkal, egy szamár hátán milyen lehetett?

Talán kevesen említjük és ismerjük így ezt az utazást!
De ha belgondolunk, mind egy : utazásban vagyunk. Egy olyan „magunkfajta” utazásban. Messze mindenkitől – csak éljem túl – vagy a másik oldal: túldíszítem az egészet és akkor szép lesz. Lehet, hogy időnként sikerül megnyugodni egy jó tea mellett… Bár ne múlna el..
Van egy jó hírem! A : JÓ HÍR éppen az ami érkezik a Karácsonnyal. Hozzád és hozzám is el akar jönni. És ne gondoljuk, hogy ez olyasmi aminek nem örülünk.. .Nem -nem! ÖRÖMET hoz!

Minden Benne van amire vágytál. Hát nézz fel a sok-sok égő közül és lásd meg a Csodát! Mert nem a díszekkel van a baj, hanem a céljuk hamis. Veled is történhet Csoda. Te is Csoda vagy!
Ez az utazás : ÉRTED volt!
Isten nagyszerű tervében: ÉRTED született!
Azért, hogy esetleg most, ebben az adventben, lehetőségre találj!
Azért, hogy tedd félre a kereszténységgel kapcsolatos előítéleteidet és értsd meg! Ez a karácsonyi minden, ÉRTED lett! Ha kéred, ha nem, ez már kész! És nem kényszer, hanem a valódi, teremtett Szeretet áramlik a Karácsonyon keresztül! Vedd észre, kapd el, kérd el, ne hagyd elmenni! Istennél van! Ő a Valódi Karácsony.

Kinga